Zoals jullie misschien wel is opgevallen is onze naam veranderd  Van Franse Bulldog kennel naar De moderne Franse Bulldog.

Wij, een kleine  gemeenschap van fokkers, zijn begin 2022 bij elkaar gaan zitten. Om een manier te vinden om de veranderingen binnen de wet dierenwelzijn en onze liefde voor de Franse Bulldog te verzoenen.

 

Het was ons duidelijk dat er heel snel iets moest veranderen, vooral met betrekking tot de gezondheid van de rug, de botstructuur en de bijbehorende erfelijke ziekten.

In de afgelopen jaren hebben we verschillende kruisingsprojecten kunnen observeren en besloten we samen om deze weg in te slaan.

We hebben de rasnaam ¨ Moderne Franse Bulldog¨ geregistreerd bij de ras vereniging .

Wat willen we bereiken: De moderne Franse Bulldog is een ras in ontwikkeling en wordt daarom nieuw gefokt uit verschillende rassen, Waarbij de basis altijd te Franse Bulldog moet zijn. 

Vergeleken met uiterlijke verschijning staan karakter en gezondheid altijd op de voorgrond.

Het doel is een kleine bulldog te fokken die past in het dagelijkse leven van de eigenaar als gezelschapshond en een lichte sporthond.

 Bovendien is de Moderne Franse Bulldog visueel gebaseerd op de Franse Bulldog, Maar hij mag geen extreme uiterlijke kenmerken meer vertonen.

Het is een poging om de voormalige Franse Bulldog zo te fokken die aan alle eisen van de wet en dierenbescherming voldoen.

Een exacte definitie van de norm zal later worden gemaakt.